Запис Детальніше

Михайло Єреміїв: ретроспективний погляд на Михайла Грушевського та його роль в українській революції (Mykhailo Yeremiiv: Retrospective Look at Mykhailo Hrushevskyi and His Role in the Ukrainian Revolution)

Цифровий архів НаУОА

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.oa.edu.ua/6210/
 
Title Михайло Єреміїв: ретроспективний погляд на Михайла Грушевського та його роль в українській революції
(Mykhailo Yeremiiv: Retrospective Look at Mykhailo Hrushevskyi and His Role in the Ukrainian Revolution)
 
Creator Піскун, В. (V. Piskun)
 
Subject History of Ukraine
 
Description Автором представлено ретроспективний погляд на постать М. Грушевського та його роль в українській революції через призму спогадів М. Єреміїва. Він є автором одних з небагатьох спогадів про М. Грушевського, у достовірності яких не варто сумніватися, оскільки діячі мали близькі стосунки та спільно працювали в Українській Центральній Раді. Встановлено, що цінність спогадів обумовлена також і тим, що М. Єреміїв у пізніший час перебував в еміграції та мав змогу порівняти політичну діяльність М. Грушевського та західноєвропейських діячів.
(The author presents a retrospective look at the figure of Hrushevskyi and his role in the Ukrainian revolution through the prism of memories of Mykhailo Yeremiiv. The last one is the author of the book on memories about Hrushevskyi the certainty of which should not be doubted since leaders had close relationships and worked together in the Ukrainian Central Council. It is established the value of these memories is high for scholars because Mykhailo Yeremiiv, being in exile, was able to compare political activities of Hrushevskyi and of western officials.)
 
Publisher Видавництво Національного університету «Острозька академія»
 
Date 2016
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://eprints.oa.edu.ua/6210/1/46.pdf
Піскун, В. (V. Piskun) (2016) Михайло Єреміїв: ретроспективний погляд на Михайла Грушевського та його роль в українській революції (Mykhailo Yeremiiv: Retrospective Look at Mykhailo Hrushevskyi and His Role in the Ukrainian Revolution). Міжнародна наукова конференція до 150-ліття М. С. Грушевського : тези доповідей (17 вересня 2016 р., м. Острог). pp. 159-161.