Запис Детальніше

Роль особистісної саморегуляції у превенції фрустрації в професійному середовищі

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/20687/
 
Title Роль особистісної саморегуляції у превенції фрустрації в професійному середовищі
Роль личностной саморегуляции в превенции фрустрации в профессиональной среде
 
Creator Макарчук, Наталія Олексіївна
Стусь, Анна Олександрівна
 
Subject Index Copernicus
РИНЦ
Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
 
Description У статті представлено результати дослідження проблеми превенції фрустрації засобами особистісної саморегуляції. Описано зміст особистісної саморегуляції та окреслено специфіку взаємообумовленості цих феноменів в структурі мисленнєвої діяльнісної активності суб’єкта. Встановлено, що фрустрація є полімодальне та багатовимірне поняття, що функціонує в розрізі співвідношення внутрішньої та зовнішньої реальності і впливає на загальну оцінку особистістю власного благополуччя та збереження психічного здоров’я.
В статье представлено результаты исследования проблемы превенции фрустрации средствами личностной саморегуляции. Описано содержание личностной саморегуляции и очерчено специфику взаимообусловленности этих феноменов в структуре деятельности мыследеятельной активности субъкта. Установлено, что фрустрация является полимодальным и многомерным понятием, которое функционирует в разрезе соотношения внутренней и внешней реальности и влияет на общую оценку личностью собственного благополучия и сохранение психического здоровья.
 
Date 2017-03-23
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/20687/1/Makarchuk.pdf
Макарчук, Наталія Олексіївна та Стусь, Анна Олександрівна (2017) Роль особистісної саморегуляції у превенції фрустрації в професійному середовищі Педагогічний процес: теорія та практика (56). с. 50-57. ISSN 2078-1687