Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Геофізичний моніторинг геологічного середовища в межах родовищ калійної солі (на прикладі Калуш - Голинського родовища)
 
Names Багрій, С. М.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено еколо-геологічним проблемам, які виникли в районі відпрацьованих шахтних рудників Калуш-Голинського родовища калійних солей. Робота спрямована на виявлення провально-просадкових процесів в межах шахтних полів та забруднення водоносного горизонту відходами гірничовидобувних підприємств з використанням геофізичних методів. Здійснено моніторинг ділянок шахтних полів Калуш-Голи нсь кого родовища із застосуванням геофізичних методів. Показано, що першочерговим методом досліджень має бути метод ПІЕМПЗ, а також продемонстровано ефективність методу для прогнозу розвитку просідань на стадії експрес-інформації. У роботі використано комплексний підхід до застосування геофізичних методів для детального картування зон осідання земної поверхні, провально-просадкових процесів та зон забруднення водоносного горизонту. Для шахтних полів "Калуш", "Ново-Голинь" побудовані просторові моделі та карти критерію провально-просадкової небезпеки, оконтурено та встановлено зони забруднення водоносного горизонту із визначенням швидкості переміщення в бік р. Лімниця.
Genre Thesis
Topic провально-просадкові процеси
Identifier Багрій Сергій Михайлович, Геофізичний моніторинг геологічного середовища в межах родовищ калійної солі (на прикладі Калуш - Голинського родовища):автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.22 "Геофізика"/Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу.– Івано-Франківськ, 2016.– 20 с.:табл.– 16-18