Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Щодо ідентифікації основних можливостей удосконалення і гармонізації стосунків агентів ринку в економіці добробуту
 
Names Варцаба, В. І.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract В статті на підставі аналізу теоретичних положень, визначень, категорій, закономірностей і характеристик економіки добробуту і концепції соціального добробуту доказується існування прямого зв'язку між фактом досягнення будь-якою системою парето-оптимального стану ринку, як наслідку досягнення і тривалого підтримання гармонізованих стосунків між всіма його учасниками. Продемонстровані причини стану неоптимальності ринку як наслідку дисгармонічності стосунків в розподілі Decvocie між учасниками економічного пшиесу в системі. Ідентифіковано новий, властивий постіндустріальній, інформаційно-інтелектуальній економіці, ресурсний чинник - інтелектуальний ресурс, забезпечення ефективного використання якого гарантуватиме оптимізацію розподілу всіх інших ресурсів системи з досягненням більш досконалого рівня суспільного добробуту. Встановлено, що подальші дослідження слід спрямувати на ідентифікацію умов забезпечення ефективної взаємодії індивідуумів або їх груп на основі їх здатності і готовності до гармонізації своїх і чужих інтересів, до встановлення економічної гармонії - рівноваги інтересів і вигод.
Genre Article
Topic добробут
Identifier Варцаба, В. І. Щодо ідентифікації основних можливостей удосконалення і гармонізації стосунків агентів ринку в економіці добробуту / В. І. Варцаба // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2014. - № 1. - С. 67-72.