Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення природоохоронної діяльності нафтогазових підприємств з використанням прогресивних технологій менеджменту
 
Names Гавадзин, Н. О.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Чималий інтерес останніми десятиліттями викликає якість довкілля, що свідчить про зміну ставлення суспільства до подій, котрі в ньому відбуваються. Тому й виникає підвищення зацікавленості до управління природоохоронною діяльністю підприємств. На даний час суттєво загострилися екологічні проблеми, які потребують негайного вирішення. Природоохоронна діяльність підприємств в Україні не є достатньо ефективною, оскільки вона не враховує новітні тенденції розвитку, специфіку нафтогазової галузі, а також сучасні управлінські технології з підвищення її ефективності. Природоохоронна діяльність нафтогазових підприємств, більшою мірою, має носити характер випередження чи підтримування, ніж відновлення чи поліпшення. Саме тому управління природоохоронною діяльністю, з метою її удосконалення, має здійснюватися з використанням прогресивних управлінських технологій. Такими прогресивними технологіями менеджменту природоохоронної діяльності нафтогазових підприємств можуть стати: моніторинг, форсайт, аутсорсинг, реінжиніринг, бенчмаркінг, структурні зміни, кайдзен-технологія, технологія «Шість сигм», система збалансованих показників та контролінг. Не врахування екологічних чинників при управлінні підприємством чи зарахування їх до розряду побічних ефектів економічного зростання загрожує значними матеріальними та фінансовими втратами, що може спричинити негативний економічний результат. Запропоновані технології управління природоохоронною діяльністю можуть допомогти попередити, ефективно регулювати чи вирішити еколого-економічні проблеми, зокрема, та сприятимуть підвищенню ефективності функціонування підприємств нафтогазового комплексу, загалом.
Genre Article
Topic моніторинг
Identifier Гавадзин, Н. О. Удосконалення природоохоронної діяльності нафтогазових підприємств з використанням прогресивних технологій менеджменту / Н. О. Гавадзин // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2014. - № 2. - С. 10-15.