Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Історична ретроспектива розвитку категорії "капітал"
 
Names Назаренко, І. М.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract У статті обґрунтовано актуальність та необхідність вивчення понятійного апарату категорії «капітал» в історичній ретроспективі. Досліджено походження терміну, висвітлено підходи вчених до трактування досліджуваної дефініції. За результатами проведено дослідження та узагальнено генезис поглядів представників економічної думки на трактування категорії «капітал». З метою поглибленого розуміння сутності капіталу розглянуті та згруповані існуючі види капіталу, які відображені в історії економічних вчень. Досліджені терміни з якими представники історії економічних вчень ототожнювали капітал.
Викладені у статті результати дослідження сприятимуть поглибленому розумінню віх розвитку та інтерпретації категорії «капітал».
Genre Article
Topic Вартість
Identifier Назаренко, І. М. Історична ретроспектива розвитку категорії "капітал" / І. М. Назаренко // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2014. - № 2. - С. 116-125.