Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Принципи організаційної структуризації управління соціально-економічною системою
 
Names Устенко, А. О.
Малинка, О. Я.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Розглянуто особливості організаційної структуризації управління соціально-економічною системою (CEC). В основу підходу покладено концептуальну модель, що складається з системних уявлень про умови (зовнішні і внутрішні) - X - У; цілей і процесів їх досягнення в умовах конкурентного середовища - X; ресурсного забезпечення досягнення цілей -У; управління - Z. Досліджено такі системні аспекти, як: 1) мету і власне процес як елементарне перетворення; 2) особисті і речові фактори, що беруть участь у "перетворенні" ресурсів в продукти праці; 3) технологію «перетворення» (логістика); 4) приналежність до стадії господарської діяльності (або комплексу стадій); 5) приналежність до підсистеми системи менеджменту; 6) приналежність до ланки (певного рівня); 7) систему управління в процесі створення продуктів праці в цілому. _
озглянуто особливості моделі процесу управлінської праці, як праці фахівців у сфері управління, на всіх рівнях і ланках організаційної побудови об'єкта управління, праці персоналу, що безпосередньо реалізує управлінський процес, праці обслуговуючого персоналу експлуатації автоматизованих систем управління, якщо управління виконується відповідними методами і засобами та за допомогою розвинутих інформаційних систем. Описано роль інформації в управлінському процесі.
Genre Article
Topic соціально-економічна система
Identifier Устенко, А. О. Принципи організаційної структуризації управління соціально-економічною системою / А. О. Устенко, О. Я. Малинка // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2014. - № 2. - С. 141-149.