Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Реструктуризація суднобудівничих підприємств як основа їх економічного зростання
 
Names Єфімова, Г. В.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Одним із найважливіших чинників економічного розвитку підприємств суднобудування є їх системна реструктуризація. Метою дослідження є визначення змісту та методології реструктуризації суднобудівного підприємства за допомогою теоретичного узагальнення та системного аналізу сучасних підходів до її проведення. Реструктуризація суднобудівного підприємства це процес комплексної зміни фінансово-економічної, технологічної, виробничо-збутової, організаційно-управлінської структури підприємства і методів функціонування. Це забезпечить ефективне використання потенціалу підприємства і максимізацію його вартості.
На основі систематизації основних проблем суднобудівного підприємства визначено засоби їх розв'язання в процесі реструктуризації. За функціональними сферами діяльності визначено види реструктуризації та відповідні можливі причини й зміни в середині підприємства. Реструктуризація суднобудівного підприємства є комплексним процесом структурних перетворень та нововведень. Він спрямований на забезпечення сталого, ефективного розвитку підприємства і нарощення вартості бізнесу в умовах зовнішнього і внутрішнього середовища, що динамічно змінюється. Незалежно від підходу до реструктуризації суднобудівного підприємства, необхідно правильно визначити її концепцію, принцип здійснення перетворень і метод оцінки кінцевого результату запланованих змін.
Genre Article
Topic реструктуризація
Identifier Єфімова, Г. В. Реструктуризація суднобудівничих підприємств як основа їх економічного зростання / Г. В. Єфімова // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2015. - № 1. - С. 127-133.