Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Формування облікової політики підприємства - від теорії до практики
 
Names Галюк, Л. І.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract У статті досліджено актуальні теоретичні та практичні аспекти формування облікової політики, її значення І роль як інструмента управління обліковим процесом на підприємстві та джерелом інформації для прийняття ефективних поточних та стратегічних управлінських рішень. Проведено аналіз підходів до трактування поняття "облікова політика" в міжнародних і вітчизняних нормативних документах, наукових джерелах та аргументовано доцільність розмежування таких дефініцій як "облікова політика" та "формування облікової політики" та запропоноване власне визначення цих понять. Обґрунтовано ефективність застосування моделювання, як методу формування облікової політики. Оскільки в основі розробки облікової політики лежить вибір, саме моделювання, в поєднанні з професійним судженням бухгалтера, є доцільним науковим методом, який сприяє вибору найбільш оптимальної моделі розпорядчого документу про облікову політику, підвищенням ролі обліку, як джерела інформаційного забезпечення для прийняття обґрунтованих та ефективних управлінських рішень.
На основі даних анкетування підприємств різних галузей та організаційно - правових форм господарювання визначено ряд проблемних питань, що виникають у практикуючих бухгалтерів у процесі формування облікової політики. Запропоновано практичні рекомендації щодо їх вирішення та обґрунтовано необхідність подальших наукових досліджень з питань формування та реалізації облікової політики на вітчизняних підприємствах.
Genre Article
Topic облікова політика
Identifier Галюк, Л. І. Формування облікової політики підприємства - від теорії до практики / Л. І. Галюк // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2015. - № 2. - С. 82-90.