Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інтенсифікація нафтовилучення ущільненням сітки свердловин на багатопластовому покладі з неоднорідними колекторами
 
Names Гунька, В.Н.
Date Issued 2002 (iso8601)
Abstract В результаті проведення науково-теоретичних і промислових досліджень встановлено, що порушення встановленої фільтрації нафти в пласті з одночасною зміною фазової проникності, при нагнітанні в пласти агентів ви-тиснення зниженої температури досягається за рахунок відновлення пластової температури в поклади не нижче температури граничного насичення водою нафтонасичених колекторів у видобувних свердловинах. У зв'язку з цим підключення в розробку слабодренованих зон покладів з метою підвищення нафтовилучення з пластів з низькою фільтраційно-ємнісної характеристикою рекомендується цілеспрямовано використовувати термогідродинамічні процеси згідно з розробленими технологіями.
Genre Article
Identifier Гунька, В. Н. Інтенсифікація нафтовилучення ущільненням сітки свердловин на багатопластовому покладі з неоднорідними колекторами / В. Н. Гунька // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2002. - № 1(2). - С. 38-42.