Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні і практичні аспекти переоцінки необоротних активів
 
Names Савчук, Т. В.
Медвідь, І. Б.
Негрич, І. М.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Розглянуто основні причини проведення переоцінки. Обґрунтовано необхідність проведення переоцінки активів. Наведено переваги і недоліки моделі обліку необоротних активів за справедливою вартістю, а також вказано основні моменти облікової політики, що вибираються підприємством при обранні цієї моделі обліку. Проведено порівняльний аналіз існуючих підходів до проведення і відображення переоцінки необоротних активів у ПСБО 7,8 і МСБО 16. Окремо підкреслено особливості переоцінки повністю проамортизованих активів. Окремо досліджено відмінності у відображенні в обліку результатів першої і наступних переоцінок.
Основні особливості проведення переоцінки проілюстровано на конкретних прикладах. Акцентовано увагу на впливі проведеної переоцінки на подальшу амортизацію активів, зокрема, на розрахунки амортизації за наявності ліквідаційної вартості. Цінності дослідженню додають і наведені приклади поетапного списання суми попередньої дооцінки, а також зроблені висновки про наслідки проведення переоцінки своїх активів для підприємства.
Genre Article
Topic переоцінка
Identifier Савчук, Т. В. Теоретичні і практичні аспекти переоцінки необоротних активів / Т. В. Савчук, І. Б. Медвідь, І. М. Негрич // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2015. - № 2. - С. 132-140.