Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив вторинних процесів утворення порід-колекторів на достовісність визначення коефіцієнта пористості методом акустичного каротажу
 
Names Старостін, А. В.
Струтинська, О. Н.
Старостін, В. А.
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract Проведено аналіз результатів дослідження акустичних властивостей пластів в свердловинних умовах і даних опису структури порового простору колектора по шліфам і встановлено, що ступінь регенерації впливає на величину інтервального часу пробігу пружної хвилі і призводить до помилок визначення пористості. Проведені розрахунки на фізичних моделях з різним ступенем контакту між зернами підтверджують зроблені висновки. Пропонується використовувати коефіцієнт загасання енергії пружних хвиль для виділення зон з низькою і високою ступенем регенерації, що дозволяє проводити корекцію інтервального часу пробігу пружних хвиль при визначенні коефіцієнта пористості.
Genre Article
Identifier Старостін, А. В. Вплив вторинних процесів утворення порід-колекторів на достовісність визначення коефіцієнта пористості методом акустичного каротажу / А. В. Старостін, О. Н. Струтинська, В. А. Старостін // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2005. - № 1(10). - С.25-29.