Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Математична модель аналітичного дослідження витіснення двофазної системи з трубопроводу і методи підвищення ефективності його роботи
 
Names Тимків, Д. Ф.
Франчук, В. Г.
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract На підставі емпіричних і напівемпіричних залежностей, які враховують відхилення фізичних властивостей неньютонівських рідин від, проведено комплекс досліджень, який включає аналіз впливу властивостей рідини на процес її витіснення з трубопроводу. Визначено характер розподілу швидкостей рідини по перерізу потоку. Створено математичну модель руху в'язких нестискуваних рідин. Досліджено взаємодію очисного пристрою з пробкою рідких скупчень, а також характер деформацій і величину перетоків рідини через рухливу тверду межу, яка визначається нерівномірністю розподілу тиску по перерізу потоку в рідкій області.
Genre Article
Identifier Тимків, Д. Ф. Математична модель аналітичного дослідження витіснення двофазної системи з трубопроводу і методи підвищення ефективності його роботи / Д. Ф. Тимків, В. Г. Франчук // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2005. - № 1(10). - С.88-91.