Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технічних засобів забезпечення працездатності з`єднувальних елементів трубних колон в умовах експлуатації
 
Names Зінчак, Я. М.
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract Визначено і досліджено ступінь впливу різних чинників на величину крутного моменту відгвинчування з'єднувальних елементів трубних колон. Виведено аналітичні залежності величини натягу у різьбовому з'єднанні від його геометричних, фізичних та механічних характеристик. Запропоновано новий спосіб визначення діаметрального натягу в з'єднанні. Розроблені методика і технічні засоби виявлення ультразвуковим методом дефектів різної орієнтації та аналітично визначені параметри способу контролю. Розроблені та впроваджені технологія і мобільні установки, які забезпечують проведення комплексу робіт з підтримки працездатності трубних колон безпосередньо в умовах бурової, дозволяють виявляти дефектні з'єднувальні елементи і проводити їх заміну без порушення трубної різьби.
Genre Article
Identifier Удосконалення технічних засобів забезпечення працездатності з`єднувальних елементів трубних колон в умовах експлуатації / Я. М. Зінчак // Методи та прилади контролю якості. - 2005. - № 14. - с. 102-105.