Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Геологічні чинники перспектив нафтогазоносності крейдових відкладів зовнішньої зони Передкарпатського прогину
 
Names Мазур, А. П.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Роботу присвячено обгрунтуванню перспектив нафтогазоносності крейдових відкладів Зовнішньої зони Передкарпатського прогину за комплексом геологічних і гідрогеологічних критеріїв та визначенню пріоритетних напрямків подальших пошуково-розвідувальних робіт.

Проаналізовано умови існування пасток в крейдових відкладах на основі побудованих структурних карт покрівлі нижньо- та верхньокрейдових відкладів та поперечних геологічних розрізів вхрест простягання Зовнішньої зони. Науково доведено і встановлено характер поширення ефективних товщин крейдових порід-колекторів і флюїдоупорів.

Встановлені ділянки з прямими та опосередкованими гідродинамічними та гідрохімічними ознаками нафтогазоносності на основі побудованих карт гідрогеологічних коефіцієнтів.

Проведені дослідження в поєднанні з результатами сейсмічного та гравіметричного аналізу дозволили виділити та обгрунтовати низку об’єктів, які розглядаються як перспективні і для яких проектується проведення детальних геолого-геофізичних робіт. Оцінено прогнозні та перспективні ресурси.

Розробки здобувана спрямовані на вирішення нагальної проблеми України -нарощування ресурсної бази вуглеводнів.
Genre Thesis
Topic пастки вуглеводнів
Identifier Мазур, Анна Павлівна Геологічні чинники перспектив нафтогазоносності крейдових відкладів зовнішньої зони Передкарпатського прогину : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / А. П. Мазур ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2015. - 20 с. : рис. - 15-17.