Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інтелектуалізація управління нафтогазовими підприємствами
 
Names Швидкий, Е. А.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена дослідженню і розробці теоретико-методологічних і прикладних підходів до інтелектуалізації процесів управління діяльністю підприємств нафтогазового комплексу.

В роботі доказово продемонстровано, що інтелектуалізацію управлінської праці слід вважати головною умовою забезпечення конкурентоспроможності підприємств в епоху економіки знань, а також обґрунтована доцільність і необхідність інтелектуалізації управлінської праці в національному господарстві України.

На основі узагальнення наукових засад інтелектуалізації управлінської праці детерміновано основні поняття, принципи, закономірності і концепція інтелектуалізованого управління підприємством, а аналіз світового і вітчизняного досвіду використання сучасних технологій контролінгу дозволив інтерпретувати його як технологію, найбільш придатну для інтелектуалізації управління бізнес-процесами на підприємствах.

Оригінальна класифікація бізнес-процесів дозволили інтерпретувати останні в якості об’єктів процес-контролінгу в інтелектуалізованих системах управління підприємствами, обґрунтувати необхідну кількість і розміщення точок відбору інформації для системи тотального процес-контролінгу крос-функціональних бізнес-процесів, ідентифікувати потенційні джерела і розробити методику оптимізації економічної ефективності бізнес-процесів на основі їх інтелектуалізації з використанням технології тотального процес-контролінгу.

Доказана доцільність інтелектуалізації процесів управління діяльністю підприємств нафтогазового комплексу як сукупністю об’єктів, розроблені рекомендації з впровадження концепції інтелектуалізації, проведена апробація і оцінка ефективності її використання на прикладі системи менеджменту підприємства ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України».
Genre Thesis
Topic інтелектуалізація управління
Identifier Швидкий, Едуард Анатолійович Інтелектуалізація управління нафтогазовими підприємствами : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" : Дата захисту 21.02.13 / Е. А. Швидкий ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с.