Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінювання енерговитрат газотранспортних підприємств
 
Names Шийко, В. І.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено дослідженню теоретичних, методичних та прикладних аспектів проблеми оцінювання енерговитрат на підприємствах магістрального транспортування природного газу.

У роботі досліджено проблему енергозбереження України і газотранспортної галузі, класифіковано програми енергозбереження, визначено та систематизовано основні джерела фінансування енергоощадних заходів, здійснено аналіз генезису ідей і принципів щодо понять «енерговитрати» та «енергозбереження», визначено їх економічну суть, розроблено методичний підхід до оцінювання енерговитратності при транспортуванні природного газу, проаналізовано нормативно-правове забезпечення діяльності газотранспортної галузі та процесу енергозбереження в ній та надані рекомендації щодо її покращення. Вдосконалено класифікацію факторів впливу на енерговитратиість газотранспортної системи України, проведено аналіз енергоспоживання на її підприємствах, удосконалено систему оцінювання та управління енерговитратами виробництва. Запропоновано нові підходи до створення програм енергозбереження, здійснено оцінку енерговитратності технології трубопровідного транспортування природного газу, побудовано модель коефіцієнта енергомісткості і на її основі зроблено оптимізацію енерговитрат.
Genre Thesis
Topic енергозбереження
Identifier Шийко, Віра Ігорівна Оцінювання енерговитрат газотранспортних підприємств : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / В. І. Шийко ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2013. - 20 с. - 19-20.