Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Електромагнітне діагностування забруднення водоносного горизонту на прилеглих до Домбровського калійного кар'єру територіях
 
Names Романюк, О. І.
Шамотко, В. І.
Дещиця, С. А.
Дутко, Р. Б.
Кусайло, Р. І.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract За допомогою технологічного комплексу, що об’єднує високочастотні індукційні зондування територій, параметричні зондування гідрогеологічних свердловин з фізичним моделюванням латерально-неоднорідних середовищ, встановлено кореляційні зв’язки індукованих сигналів та їх трансформацій в геоелектричні параметри (електричний опір, потужність) середовища з даними гідрохімічних аналізів проб води; виявлено і оконтурено ореоли засолонення гравійно-галькового водоносного горизонту розсолостоками з відвалів розкривних соленосних порід Домбровського кар’єру. На основі залежності нормованих током сигналів (dBz/dt/I) від концентрації солей оцінюється ступінь засолонення водоносного горизонту: в межах площі дослідження виділено ділянки роз поширення прісних, слабко- та високомінералізованих вод, а періодичними профільними спостереженнями — динаміка процесу засолонення.
Genre Article
Identifier Електромагнітне діагностування забруднення водоносного горизонту на прилеглих до Домбровського калійного кар'єру територіях / О. І. Романюк, В. І. Шамотко, С. А. Дещиця [та ін.] // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2009. - № 1. - С. 24-31.