Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення методів безконтактного контролю стану підземних теплових мереж
 
Names Ващишак, І. Р.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанню контролю технічного стану підземних теплових мереж безканальної прокладки з пінополіуретановою ізоляцією.

Проведено класифікацію видів основних дефектів підземних теплових мереж з трубопроводами в пінополіуретановій ізоляції. Теоретично досліджено залежність струму у стінках трубопроводу від зміни значень діагностичних ознак, що зумовлені наявністю дефекту. Розроблено аналітичну модель поширення збуджених акустичних коливань від трубопроводу до поверхні грунту. Отримано вираз залежності акустичного тиску на поверхні ґрунту від інтенсивності акустичного збудження трубопроводу, яка враховує акустичні характеристики середовищ на шляху поширення акустичної хвилі. Досліджено залежності теплових втрат тепломережі від теплових характеристик ізоляційного покриття трубопроводу та ґрунтових засипок. Розроблено та виготовлено установку для експериментальних досліджень двохтрубної підземної теплової мережі з трубопроводами в пінополіуретановій ізоляції з різними видами дефектів. Розроблено метод ідентифікації видів дефектів підземних теплових мереж з трубопроводами в пінополіуретановій ізоляції за трьома інформативними параметрами (струмом у стінках трубопроводу, акустичним тиском на поверхні ґрунту, температурою приповерхневого шару ґрунту над тепломережею). Розроблено експериментальний взірець інформаційно-вимірювальної системи для виявлення дефектів у безканальних підземних теплових мережах. Розроблено проект нормативного документу (СОУ) на методику проведення контролю технічного стану підземних теплових мереж з трубопроводами в пінополіуретановій ізоляції.
Genre Thesis
Topic теплова мережа
Identifier Ващишак, Ірина Романівна Удосконалення методів безконтактного контролю стану підземних теплових мереж : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" / І. Р. Ващишак ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. - 16-18.