Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення методів та пристроїв забезпечення оцінювання відповідності засобів для обліку природного газу
 
Names Середюк, Д. О.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладного завдання забезпечення єдності вимірювань об’єму та об’ємної витрати природного газу шляхом удосконалення методів та пристроїв забезпечення оцінювання відповідності метрологічних характеристик засобів для обліку природного газу.

Проведені теоретичні дослідження фізичних процесів в дзвонових еталонних установках. Здійснено аналітичне моделювання впливу гідродинамічних процесів на фронтальний оп ір при наближенні дзвона до дна кільцевого резервуара з обертовим стабілізуючим кільцем. Змодельований вплив юта нахилу дзвона еталонної установки на її похибку. Розроблена методологія кореляційного аналізу сигналів інформативних параметрів для оцінювання стабільності відтворюваної витрати дзвоновими установками. Розроблений метод визначення коефіцієнтів вагомості для оцінювання комплексного показника якості лічильників газу. Теоретично та методологічно вдосконалено передавання одиниці об’ємної витрати газу від державного первинного еталона до еталонів на базі критичних сопел. Обґрунтовано і вперше здійснено практичну апробацію процедури міждержавних звірень національних еталонів одиниць об’єму та об’ємної витрати газу за участю державного первинного еталона України з використанням спеціальних еталонних засобів передавання одиниці. Розроблені і впроваджені у практику нормативні документи, які забезпечують оцінювання відповідності засобів для обліку природного газу.
Genre Thesis
Topic еталонна витратовимірювальна установка
Identifier Середюк, Денис Орестович Удосконалення методів та пристроїв забезпечення оцінювання відповідності засобів для обліку природного газу : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.01.02 "Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення" / Д. О. Середюк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. - 15-18.