Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Прогнозування довговічності лінійної частини магістральних нафтопроводів із пересіченим профілем траси
 
Names Андрусяк, А. В.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанням забезпечення надійної експлуатації лінійної частини магістрального нафтопроводу з пересіченим профілем траси для визначення залишкової міцності труб, які експлуатуються тривалий час.

Уперше для визначення міцності та залишкових напружень у лінійній частині магістрального нафтопроводу з пересіченим профілем траси створено математичну модель для розрахунку нестаціонарних режимів і визначення небезпечних ділянок. Встановлені характерні зв’язки механічних властивостей сталі з тривалістю їх експлуатації, одержано кореляційну залежність між межею текучості та межею міцності. Проведені поглиблені аналітичні дослідження залежностей між поздовжніми напруженнями та відносними деформаціями, а також між коерцитивною силою та роздягальним напруженням, які значно впливають на механічні характеристики сталі марки Ц.
Проведено апробацію результатів математичного моделювання на нафтопроводі Дружба на ділянках Броди - Солочин, а також на НПС Жулин, які підтвердили основні наукові положення та висновки роботи. На основі проведених досліджень розроблено методику прогнозування довговічності магістральних нафтопроводів із пересіченим профілем траси.
Genre Thesis
Topic нафтотранспортна система
Identifier Андрусяк, Андрій Васильович Прогнозування довговічності лінійної частини магістральних нафтопроводів із пересіченим профілем траси : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.13 "Трубопровідний транспорт, нафтогазосховища" / А. В. Андрусяк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. - 16-17.