Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Етичні принципи демократичного врядування: механізми формування та впровадження
 
Names Грицяк, Н. В.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена обґрунтуванню ролі механізмів формування та впровадження етичних принципів демократичного врядування.

Виявлено, що етичні принципи демократичного врядування набувають особливого значення у розвитку державного управління. За своєю сутнісною природою, вони мають вищий ступінь гарантування, оскільки набувають значення загальних правил поведінки; проявляються в процесі організації та діяльності органів державного управління, розкриваючи загальні соціальні установки поведінки, певні цінності суспільства. Сучасні оцінки ролі етичних принципів у системі демократичного врядування, які дають вітчизняні й зарубіжні науковці, позитивна зарубіжна практика свідчать про перспективність етичного підходу до розв’язання багатьох проблемних моментів діяльності влади.

Визначено зміст концепції механізмів демократичного врядування, що полягає в реалізації наступних етичних принципів: додержання прав і свобод людини і громадянина, гуманізму, довіри, справедливості, законності та добросовісності.

Доведено, що впровадження етичних принципів демократичного врядування визначається традиціями демократизму, створенням інститутів, що базуються на неформальних правилах, рівнем управлінської культури і потребує поступовості, створення інститутів соціального партнерства та накопичення досвіду взаємодії у виконанні державних програм розвитку.

Обгрунтовано теоретичні положення та практичні рекомендації щодо вдосконалення механізмів формування та впровадження етичних принципів демократичного врядування в Україні.
Genre Thesis
Topic державне управління
Identifier Грицяк, Наталія Василівна Етичні принципи демократичного врядування: механізми формування та впровадження : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з держ. упр. : спец. 25.00.02 "Механізми державного управління" / Н. В. Грицяк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. - 16-17.