Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Механізми регіонального врядування: становлення та впровадження в умовах європейської інтеграції
 
Names Татусяк, С. П.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract У дисертації здійснено комплексний аналіз теоретичних і практичних питань становлення та впровадження механізмів регіонального врядування в умовах європейської інтеграції України Уточнено понятійно-категоріальний апарат теорії регіонального врядування і сутнісні характеристики понять “регіон”, “врядування”, “регіональне врядування”, “механізми регіонального врядування”, досліджено європейські підходи до становлення і впровадження регіонального врядування в умовах європейської інтеграції. Визначено пріоритетні напрями практичної реалізації цих підходів та виявлено ознаки європейського виміру освіти службовців системи регіонального врядування.

Вивчено питання становлення механізмів регіонального врядування та визначено їх види, якими є організаційний, правовий, політичний та інституційний механізми регіонального врядування; встановлено компоненти цих механізмів та їх взаємодію в процесі реалізації державної регіональної політики, обґрунтовано потребу взаємодії механізмів регіонального врядування з інститутами громадянського суспільства, визначено основні напрями впровадження цих механізмів; визначено форми співпраці органів місцевого самоврядування з громадськістю та обгрунтовано необхідність використання нових форм взаємодії в процесі впровадження механізмів регіонального врядування.
Genre Thesis
Topic державне управління
Identifier атусяк, Сергій Пилипович Механізми регіонального врядування: становлення та впровадження в умовах європейської інтеграції : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з держ. упр.: спец. 25.00.02 "Механізми державного управління" / С. П. Татусяк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. - 16-17.