Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Наукові засади та методи і система контролю складу газоводоконденсатних потоків з високим газовмістом
 
Names Райтер, П. М.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена вирішенню проблеми поточного контролю фазового складу багатофазних потоків з високим газовмістом. Запропоновано нові методи і засоби безсепараційного контролю структури та визначення фазового складу газорідинних потоків нафтогазових і газоконденсатних свердловин.

Розроблено методи ідентифікації структури потоку на основі вейвлет декомпозиції і символізації його сигналів, алгоритмів штучних нейронних мереж та аналітичних двофлюїдних моделей потоку. Запропоновано комплексний метод поточного визначення фазового складу потоку шляхом поєднання гідростатичного, взаємо кореляційного акустичного та імпедансного методів контролю. Вдосконалено метод контролю водовмісту потоку застосовуючи розроблену конструкцію імпедансного давача та частотні годографи його сигналів як образи водовмісту потоку. Розроблено метод визначення фазових швидкостей потоку на основі вейвлет декомпозиції та взаємо кореляційного аналізу сигналів генерованих потоком. Наведено результати дослідження методів ідентифікації та прогнозування ерозійно-корозійних втрат металу трубопроводів з багатофазними потоками. Розроблено інформаційно-вимірювальну систему поточного контролю фазового складу потоку свердловини в умовах нафтогазових промислів та виконано її метрологічний аналіз.
Genre Thesis
Topic багатофазний потік
Identifier Райтер, Петро Миколайович Наукові засади та методи і система контролю складу газоводоконденсатних потоків з високим газовмістом : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" / П. М. Райтер ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 36 с. - 30-34.