Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Прогнозування та підвищення ресурсу редукторів верстатів-гойдалок
 
Names Стефанишин, О. І.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанню підвищення ресурсу та контролю стану редукторів штангових свердловинних насосних установок (ШСНУ).

В дисертації розроблено метод прогнозування та підвищення ресурсу редукторів верстатів-гойдалок, визначено їх залишковий ресурс та отримано тренд для розрахунку залишкового ресурсу роботи редуктора і обчислено його величину. Удосконалено мастильні матеріали; розроблено критерії відбракування редукторів верстатів-гойдалок методом вібродіагностування; розроблено методику зниження^ витрат на ремонт редуктора на основі функціонально-вартісного аналізу; розроблено логічну причинно-наслідкову модель редуктора; запропоновано місце розташування давачів на редукторі з метою його вібродіагностування, розроблено стенди для випробування натурних редукторів.

Розроблений метод і технічні засоби пройшли промислову‘ апробацію в НГВУ «Бориславнафтогаз» та Борнславській ЦБВО і прийняті до впровадження.
Genre Thesis
Topic вібрація
Identifier Стефанишин, Оксана Іванівна Прогнозування та підвищення ресурсу редукторів верстатів-гойдалок : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.05.12 "Машини нафтової і газової промисловості" / О. І. Стефанишин ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 18 с. - 14-16.