Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення довговічності опор шарошкових бурових доліт
 
Names Шмандровський, Л. Є.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено вирішенню проблеми підвищення довговічності опор Р-К-Р тришарошкових бурових доліт на стадії їх проектування, конструювання, виготовлення і експлуатації. Зокрема встановлено, що при проектуванні доліт типу ОК, які працюють в умовах буріння порід категорії міцності 18-20 одиниць за шкалою М. М. Протодьяконова слід застосовувати сталь яка дає підвищення довговічності опор за критерієм контактної витривалості, крім цього енергоощадний процесний підхід до об’єднання вирішення проектних, конструкторсько-технологічних задач у єдину комп’ютеризовану систему, поряд з підвищенням якості, продуктивності праці дозволяє мобільно створювати конкурентоспроможні конструкції доліт. Встановлені параметри нової конструкції опор Р-К-Р та спосіб підвищення точності та якості конструкторських параметрів поверхонь бігових доріжок, а також попередження корозійних уражень елементів відкритих опор впродовж простою в експлуатації. Встановленні вимоги до відпрацювання опор доліт ОК відповідно до конкретних гірничо-геологічних умов та параметри нової конструкції захисту від зносу долота по діаметру, а також комплекс заходів щодо підвищення довговічності опор ВУ з підшипником ковзання „упорний торець цапфи лапи - упорний торець шарошки”.

Теоретичні та експериментальні дослідження використані для вдосконалення проектування, конструювання і виготовлення доліт і в основному доведені до промислових зразків на базі потужностей ВАТ ,,ДДЗ”
Genre Thesis
Topic тришарошкове бурове долото
Identifier Шмандровський, Любомир Євстахійович Підвищення довговічності опор шарошкових бурових доліт : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.12 "Машини нафтової та газової промисловості" / Л. Є. Шмандровський ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 18 с. - 15-18.