Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Управління матеріальними потоками в системі виробничого менеджменту (на прикладі газорозподільних підприємств)
 
Names Стефанишин, Л. С.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено дослідженню і розробці теоретичних та науково-методичних засад управління матеріальними потоками суб’єктів нафтогазо вого комплексу України.

Обгрунтовано схему взаємодії матеріальних потоків ГРП (газорозподільних підприємств), побудованої з врахуванням розроблених критеріїв управління, яка, на відміну від існуючих, сприяє реалізації управлінських рішень, які забезпечують координацію взаємопов’язаних потокових процесів.

Дано практичні рекомендації щодо організації контролю за управлінням матеріальними потоками. Розроблено збалансовану систему показників, що використовується для обґрунтування управлінських рішень із залученням показника ділової активності, який дає змогу визначити тенденції руху матеріальних потоків;

Розроблено методичний підхід щодо управління матеріальними потоками на операційному рівні, що передбачає раціональну організацію матеріальних потоків, дозволяючи скоротити виробничі запаси на всіх стадіях постачального, виробничого і збутового процесів, а також зменшити тривалість і відхилення від контрактних термінів виконання замовлень.

Побудовано імітаційну модель оцінки структури матеріальних потоків в управлінському циклі підприємств, яка дає змогу обгрунтувати нормативи обсягів окремих елементів оборотних засобів, а також прогнозувати динаміку техніко-економічних показників при різних сценаріях зміни як внутрішніх (тривалості виробничих циклів, зміна технології, принципів розподілу грошових коштів), так і зовнішніх (надійність і тривалість поставок і реалізації, форми оплати) умов функціонування ГРП (газорозподільних підприємств).
Genre Thesis
Topic управління матеріальними потоками
Identifier Стефанишин, Лілія Стефанівна Управління матеріальними потоками в системі виробничого менеджменту (на прикладі газорозподільних підприємств) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість) / Л. С. Стефанишин ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 14-16.