Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розвиток наукових основ буріння скерованих свердловин з мінімальними витратами енергії
 
Names Чудик, І. І.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено вирішенню проблем зменшення енергетичних витрат процесу буріння скерованих свердловини і розроблення методів для підвищення якості реалізації параметрів їх проектного профілю.

Вдосконалено методи проектування і вибору конструкцій бурильного інструменту з урахуванням енергетичних витрат. Розроблено засади промивання скерованих свердловин при зменшених значеннях продуктивності бурового насоса. Основні результати досліджень впроваджено у виробництво.

Комплексне виконання теоретичних і експериментальних досліджень таких технологічних процесів, як обертання бурильної колони, руйнування вибою буровими долотами, його промивання і видалення шламу на устя та спуско-підіймальні операції дало змогу вдосконалити методи проектування технічних засобів і бурового інструменту, а також режимів їх експлуатації для підвищення якості буріння скерованих свердловин з мінімальними витратами енергії.
Genre Thesis
Topic енергетичні витрати
Identifier Чудик, Ігор Іванович Розвиток наукових основ буріння скерованих свердловин з мінімальними витратами енергії : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / І. І. Чудик ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 22-25.