Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технолгії буріння похило-скерованих та горизонтальних свердловин в нестійких породах (на прикладі родовищ Дніпрово-Донецької западини)
 
Names Кунцяк, Р. Я.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена удосконаленню технології і конструкцій КНБК для буріння похило-скерованих і горизонтальних стовбурів з великими зенітними кутами в нестійких породах нафтогазових родовищ ДЦз та шельфу Чорного моря.
В результаті аналітичних, експериментальних і промислових досліджень встановлено наявність значень критичного кута з точки зору втрати стійкості стінок похило-скерованих свердловин у процесі буріння в нестійких породах, визначено діапазон граничних значень інтенсивності викривлення у вказаних породах. Отримано аналітичну залежність передачі осьового навантаження на долото від значення зенітного кута та інтенсивності викривлення свердловини. Розроблено і виготовлено ексцентричні протиприхоплюючі перехідники, що становлять основу компоновки низу бурильної колони, яка запобігає прилипанню бурильних труб до нижньої стінки свердловини і забезпечує доведення осьового навантаження до долота.
Удосконалено технологію буріння похило-скерованих і горизонтальних свердловин в нестійких породах. Вказана технологія випробувана і широко впроваджена у процесі буріння похило-скерованих і горизонтальних свердловин на родовищах ДДз та шельфі Чорного моря.
Genre Thesis
Topic зенітний кут
Identifier Кунцяк, Роман Ярославович Удосконалення технолгії буріння похило-скерованих та горизонтальних свердловин в нестійких породах (на прикладі родовищ Дніпрово-Донецької западини) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / Р. Я. Кунцяк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 15-17.