Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення методів проектування та технології використання неорієнтованих компоновок низу бурильної колони
 
Names Юрич, А. Р.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена підвищенню ефективності буріння спрямованих свердловин за рахунок вибору оптимальних конструкцій неорієнтованих компоновок низу бурильної колони.

У роботі проведено аналіз факторів, які впливають на стабільність роботи КНБК та зроблено критичний огляд сучасних методів розв’язання проблеми проведення свердловин згідно з проектним профілем.

Автором проведено теоретичні дослідження впливу зміни радіальних зазорів на стабільність компоновок. Для оцінки адекватності запропонованого математичного підходу проведено експериментальні дослідження в лабораторних умовах.

Вдосконалено метод проектування та коригування параметрів КНБК, який відрізняється комплексним аналізом дестабілізуючих факторів, що виникають в процесі буріння (розширення стовбура свердловини, знос ОЦЕ по діаметру, зміна зенітного кута), вибором її оптимальних параметрів та періодичному контролі напружено-деформованого стану з метою їх коригування.
Genre Thesis
Topic буріння похило-скерованих свердловин
Identifier Юрич, Андрій Романович Удосконалення методів проектування та технології використання неорієнтованих компоновок низу бурильної колони : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / А. Р. Юрич ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 18 с. - 15-16.