Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Геологічні чинники впливу на розкритття і розробку газоносних пластів зовнішньої зони Передкарпатського прогину
 
Names Чорний, О. М.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена дослідженню впливу геологічних чинників на особливості розкриття і розробки газоносних і газоконденсатоносних пластів Зовнішньої зони Передкарпатського прогину та методи підвищення їх ефективності.

На підставі результатів досліджень встановлено геологічні чинники, які впливають на обводнення свердловин в процесі експлуатації газових і газоконденсатних горизонтів. Проведено детальну інтерпретацію літолого-петрофізичних та фільтраційно-ємнісних властивостей колекторів газоносних родовищ.

Розроблено теоретичну модель процесу формування газових покладів у тонкошаруватих пачках піщано-глинистих товщ Зовнішньої зони. Проведено аналіз результатів розкриття привибійної зони газових і газоконденсатних пластів.

Побудовано схематичні карти обводнення газових і газоконденсатних родовищ Передкарпатгя станом на 1.01.2011 року. Розроблено новий селективний метод ізоляції припливу пластової води в тонкошаруватих пачках піщано-глинистих товщ з допомогою дегоцементних розчинів.
Genre Thesis
Topic тонкошаруваті пласти-колeктори
Identifier Чорний, Олександр Михайлович Геологічні чинники впливу на розкритття і розробку газоносних пластів зовнішньої зони Передкарпатського прогину : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / О. М. Чорний ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 16-18.