Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення методики спостережень за переміщенням тунелів метрополітену на стадії будівництва
 
Names Білоус, М. В.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі розроблено методику виконання спостережень за переміщеннями тунелів метрополітену на стадії будівництва.

У роботі запропоновано методику попереднього розрахунку точності спостережень за переміщеннями тунелів метрополітену. Отримано вирази для попереднього розрахунку точності геодезичних спостережень за деформаціями окремої частини тунелю метрополітену.

Розроблено методику попереднього розрахунку точності спостережень за повними осіданнями та переміщеннями тунелю метрополітену. Для обчислення точності спостережень використано величину запасу між габаритом наближення споруди і обробкою тунелю.

Запропоновано методику виконання спостережень за повними переміщеннями тунелів метрополітену. Для визначення деформації всієї споруди рекомендується використовувати наземне лазерне сканування або електронний тахеометр.

Розроблено методику та математичний алгоритм моделювання поверхні тунелю метрополітену.
Genre Thesis
Topic напружено-деформований стан
Identifier Білоус, Микола Васильович Розроблення методики спостережень за переміщенням тунелів метрополітену на стадії будівництва : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.24.01 "Геодезія, фотограмметрія та картографія" / М. В. Білоус ; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2011. - 16 с. - 13-14.