Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Державне управління діяльністю вищих навчальних закладів: інноваційний розвиток організаційного, фінансового та інформаційного механізмів
 
Names Шевченко, В. М.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено обґрунтуванню теоретико-методичних засад державного управління діяльністю вищих навчальних закладів, а також розробці практичних рекомендацій щодо інноваційного розвитку його організаційного, фінансового та інформаційного механізмів.

Досліджено концептуальні підходи до здійснення державного управління діяльністю ВНЗ в сучасних умовах інноваційного розвитку держави, а також розглянуто сутність і зміст чинних механізмів державного управління їх діяльністю та розкрито особливості реалізації таких механізмів відповідно до принципів Болонської декларації. У роботі проаналізовано стан правового забезпечення механізмів державного управління діяльністю ВНЗ на сучасному етапі інноваційного розвитку держави та Досліджено тенденції формування організаційного механізму державного управління діяльністю ВНЗ у контексті оптимізації їх внутрішньої організаційно-управлінської структури згідно з принципами автономії, відповідальності та диверсифікації, а також визначено стан дієвості фінансового механізму державного управління діяльністю ВНЗ із урахуванням внутрішніх можливостей та змін у зовнішньому середовищі. Розроблено стратегію формування та розвитку інноваційного державного управління діяльністю ВНЗ із урахуванням вимог Болонського процесу, надано пропозиції щодо модернізації організаційного механізму державного управління діяльністю ВНЗ на основі інформаційно-інноваційних технологій та удосконалення інформаційного забезпечення реалізації фінансового механізму державного управління діяльністю ВНЗ на інноваційних засадах планування витрат закладів у довгостроковому періоді.
Genre Thesis
Topic державна політика
Identifier Шевченко, Валентина Миколаївна Державне управління діяльністю вищих навчальних закладів: інноваційний розвиток організаційного, фінансового та інформаційного механізмів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з держ. упр. : спец. 25.00.02 "Механізми державного управління" / В. М. Шевченко ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 15-17.