Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення конструкції шарошок та озброєння бурових доліт з урахуванням їх напруженого стану
 
Names Корнута, В. А.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено вирішенню науково-прикладного завдання підвищення надійності озброєння бурових шарошкових доліт шляхом удосконалення конструкції закріплення вставних твердосплавних зубців в корпусі шарошки за результатами моделювання напруженого стану з'єднання з натягом.

Розглянуто відомі уявлення про роботу з’єднань з натягом. На підставі аналізу результатів досліджень роботи з’єднань з натягом у машинобудуванні та їх порівняння з інформацією про роботу з’єднань “зубець-шарошка” запропоновано нову конструкцію з'єднання “зубець-шарошка”, отримано патент.

Набула подальшого розвитку аналітична модель напружено-деформованого стану з’єднання з натягом співвісних багатокомпонентних циліндрів із суцільним внутрішнім циліндром - змінено крайові умови моделі.

Поставлено та вирішено задачу оптимізації дво- та трикомпонентного з’єднання з натягом за критерієм максимуму несучої здатності щодо осьової сили.

Удосконалено метод оцінки впливу способів складання та геометричних параметрів елементів конструкції з’єднання з натягом “зубець-шарошка” з наближеною до реальної геометрією на напружено-деформований стан деталей з’єднання за допомогою використання числового методу розрахунку параметрів моделі.

Розроблено методику інженерного проектування оптимізованих конструкцій.
Genre Thesis
Topic бурове шарошкове долото
Identifier http://elar.nung.edu.ua/handle/123456789/1939