Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення нафтогазового сепараційного обладнання газорідинних сумішей
 
Names Юр'єв, Е. В.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Теоретично обгрунтовано й експериментально підтверджено доцільність та ефективність сепарації газорідинної суміші в сепараторах вихрового типу, в конструктивну схему яких введено внутрішні елементи.

Математично описано рух газорідинної суміші на вході та виході із сепаратора, а також при її русі крізь його внутрішні робочі елементи. Здійснено комп’ютерне моделювання вихрювих потоків суміші при їхній взаємодії з дефлектором та елементами сепараційного пакета. Запропоновано математичну модель руху газорідинної суміші в сепараторі, з використанням якої, а також багагокритеріальної оптимізації визначено раціональні конструктивні параметри його елементів і коефіцієнтів ефективності сепаратора.

Розроблені конструкції сепараторів захищено патентами на винаходи і корисні моделі У країни та Росії. Загальний економічний ефект отримується за рахунок зменшення габаритних розмірів в 3,5-4 рази, маси в 10 разів та знатного підвищення ефективності сепарації.
Genre Thesis
Topic сепаратор вихрового типу
Identifier Юр'єв, Едуард Володимирович Удосконалення нафтогазового сепараційного обладнання газорідинних сумішей : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.05.12 "Машини нафтової і газової промисловості" / Е. В. Юр'єв ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 17-18.