Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Економічне оцінювання та планування прибутку газорозподільних підприємств
 
Names Мацола, С. М.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена розробці теоретичних і науково-методичних засад та інструментарію оцінювання та планування прибутку газорозподільних підприємств.

Розроблено методичний підхід до оцінювання та планування прибутку газорозподільних підприємств на основі моделі планування прибутку з урахуванням чинника невизначеності ринкової ситуації та коефіцієнта ризику, реалізація якого дозволить сформувати відповідні управлінські рішення, здатні забезпечити досягнення запланованих рівнів прибутку та ефективне функціонування підприємства в цілому.

Запропоновано проведення факторного аналізу основних чинників, що впливають на прибуток газорозподільних підприємств з використанням інтегрального способу розрахунку, причому в якості економічних показників, для яких визначено вплив факторних ознак, обрано зміни економічної рентабельності, ефективності функціонуючого капіталу та рентабельності власного капіталу.

Побудовано параметричну модель планування прибутку, що полягає у визначенні індексу прибутку підприємства, а також передбачає розрахунок матриці прийняття управлінських рішень при різних варіантах зміни обсягу реалізації продукції, зміни цін і собівартості, визначення відносної беззбитковості реалізації, при якій одержаний підприємством прибуток буде не меншим за обсяги базової її величини.
Розроблено моделі оптимізації прийняття управлінських рішень діяльності підприємства, у яких критеріями оптимізації вибрано максимум прибутку підприємства, максимум виручки від реалізації продукції та коефіцієнт віддачі витрат.
Genre Thesis
Topic планування прибутку
Identifier Мацола, Соломія Миколаївна Економічне оцінювання та планування прибутку газорозподільних підприємств : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / С. М. Мацола ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 15-16.