Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінювання ефективності використання інвестованого капіталу нафтогазовими підприємствами
 
Names Савчук, Т. В.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена вдосконаленню оцінювання ефективності діяльності нафтогазових підприємств, яке запропоновано здійснювати через аналіз прибутковості використання інвестованого капіталу на основі скоригованого економічного прибутку.

Визначені економічний зміст і порядок розрахунку величини інвестованого капіталу нафтогазових підприємств, що дало можливість окремо виділити інвестований капітал, який використовується в операційній і неопераційній діяльності. Це дозволило розширити межі практичного застосування результатів оцінювання та аналізу.

Доведена неадекватність застосування бухгалтерського прибутку для оцінювання прибутковості використання інвестованого капіталу нафтогазовими підприємствами, тому розроблена низка коригувань бухгалтерського прибутку, використання яких забезпечує необхідний рівень достовірності розрахованого на його основі економічного прибутку.

Доведена доцільність оцінювання вартості власного капіталу нафтогазових підприємств за сучасного рівня розвитку вітчизняного фондового ринку на основі прибутку на акцію і запропоновано модифіковану модель оцінки вартості власного капіталу тих акціонерних товариств, акції яких не обертаються на фондовому ринку й не мають ринкової вартості, що дозволяє оцінити вартість власного капіталу таких державних підприємств, як ПАТ «НАК «Нафтогаз України» і ДАТ «Чорноморнафтогаз».
Genre Thesis
Topic нафтогазові підприємства
Identifier Савчук, Тетяна Василівна Оцінювання ефективності використання інвестованого капіталу нафтогазовими підприємствами : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / Т. В. Савчук ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 20 с. - 17.