Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Управління витратами газорозподільних підприємств
 
Names Голубовський, Л. З.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена розробці теоретичних і науково-методичних засад та інструментарію управління витратами ГРП і розроблення механізмів їх реалізації на засадах аналізу та узагальнення існуючих методичних підходів та практики їхнього використання.

Розроблено методику управління витратами ГРП на основі моделювання реструктуризаційних процесів, реалізація якої дозволяє здійснювати ефективне управління витратами за основними видами діяльності та здатна забезпечити проведення ефективної тарифної політики щодо транспортування природного газу.

Запропоновано методику формування організаційної структури підприємства на основі функціональної структуризації підрозділів і видів його діяльності, що дозволило згрупувати структурні підрозділи по основних і допоміжних функціональних групах, виявити непрофільні види діяльності і тим самим визначити обсяги непродуктивних витрат.

Розроблено економічний механізм виявлення резервів зниження витрат га планування прибутку, реалізація якого дозволяє підприємству одержати бажані фінансові результати, за у мови постійного контролю витрат, аналізу структури витрат в різних аспектах, аналізу зміни прибутку залежно від зміни витрат і обсягу продажів, і на підставі цих результатів приймати оперативні і стратегічні управлінські рішення.
Genre Thesis
Topic управління витратами
Identifier Голубовський, Любомир Зіновійович Управління витратами газорозподільних підприємств : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / Л. З. Голубовський ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2011. - 18 с. - 15-16.