Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Формування та управління виробничим потенціалом підприємств нафтогазовидобувної галузі
 
Names Кульчицький, І. І.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена розробці теоретичних та практичних положень щодо формування та управління виробничим потенціалом підприємств нафтогазовидобувної галузі.

У роботі розроблено методи оцінки виробничого потенціалу, що передбачають розрахунок інтегрального показника виробничого потенціалу, який представлено у вигляді ієрархічної структури з чотирма рівнями деталізації. При цьому сама величина виробничого потенціалу обчислюється послідовно як сума його чинників від четвертого до першого рівня з врахуванням вагових коефіцієнтів за кожним із показників.

Розроблено економічний механізм підвищення рівня виробничого потенціалу підприємств нафтогазовидобувної галузі, що передбачає досягнення цілей на етапі формування виробничої програми з урахуванням взаємних інтересів господарюючих суб’єктів шляхом реалізації моделей оптимізації виробничої програми підприємств.

Запропоновано методи формування та управління виробничим потенціалом підприємства, що дає можливість прогнозувати зміну рівня виробничого потенціалу і вибирати той чи інший варіант стратегії розвитку підприємства.
Genre Thesis
Topic нафтогазовидобувні підприємства
Identifier Кульчицький, Іван Іванович Формування та управління виробничим потенціалом підприємств нафтогазовидобувної галузі : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / І. І. Кульчицький ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2010. - 20 с. - 14-15.