Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення критеріального рівняння коефіцієнта місцевого опору прямотечійних відцентрових сепараційних елементів як з аксіально-лопатковим, так і з тангенціальним завихрювачем
 
Names Тюрін, В. В.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract На основі експериментальних досліджень запропоновано критеріальне рівняння для розрахунку коефіцієнта місцевого опору прямотечійних відцентрових сепараційних елементів, що дає змогу оцінити їх гідравлічний опір із різними аксіально-лопатковими завихрювачами з інтегральним параметром закрутки Ф* = 0,75÷1,48, тангенціальними завихрювачами з Ф* — 0,45÷3,03 і відносною довжиною циліндричного патрубка l/d ≤8 як у сухому режимі, так і за наявності в потоці рідкої фази обсягом Lf≤ 106 м^3 / (м^2 · год). Розбіжність експериментальних даних за гідравлічним опором з розрахунковими даними, отриманими на підставі запропонованого критеріального рівняння як в сухому, так і в зрошеному режимі, не перевищує 6%, що цілком прийнятно для інженерних розрахунків.
Genre Article
Identifier Тюрін, В. В. Визначення критеріального рівняння коефіцієнта місцевого опору прямотечійних відцентрових сепараційних елементів як з аксіально-лопатковим, так і з тангенціальним завихрювачем / В. В. Тюрін // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2009. - № 2. - С. 68-73.