Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Обгрунтування можливості картування нафтогазоперспективних об'єктів в умовах Північно-Західної частини шельфу Чорного моря на основі сейсмогравітаційного моделювання
 
Names Петровський, О. П.
Габльовський, Б. Б.
Ганженко, Н. С.
Федченко, Т. О.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract Розглядається процес визначення впливу родовищ вуглеводнів Причорноморсько-Кримської нафтогазоносної області на поведінку гравітаційного поля. На прикладі Голіцинського газоконденсатного родовища проілюстровано основні етапи процесу гравітаційного моделювання. Для кожного з типів родовищ: газових, газоконденсатних і нафтових побудовані діаграми зміни гравітаційного ефекту з його ранжуванням за
амплітудою. Проведено статистичний аналіз отриманих величин та побудовано просторову карту розподілу гравітаційного ефекту в межах території Причорноморсько-Кримської нафтогазоносної області.
Аналіз отриманих результатів показав значимість розрахованих величин аномалій гравітаційного поля, що
свідчить про можливість застосування методів інтегрального сейсмогравітаційного моделювання для детального вивчення геологічної будови та прогнозування ділянок розвитку порід з покращеними колекторськими властивостями в умовах північно-західної частини шельфу Чорного моря.
Genre Article
Topic північно-західний шельф Чорного моря
Identifier Обгрунтування можливості картування нафтогазоперспективних об'єктів в умовах Північно-Західної частини шельфу Чорного моря на основі сейсмогравітаційного моделювання / О. П. Петровський, Б. Б. Габльовський, Н. С. Ганженко, Т. О. Федченко // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2009. - № 3. - С. 26-33.