Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Виявлення залежності між фазовим станом скупчень вуглеводнів і пластовими температурою та тиском Південного нафтогазоносного регіону України
 
Names Ляху, М. В.
Ляху, Р. М.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract Розглядається проблема встановлення залежності між фазовим станом скупчень вуглеводнів і пластовими температурою та тиском для нафтових, газових, нафтогазових та газоконденсатних родовищ Південного нафтогазового регіону України як одного з найбільш перспективних районів відкритих нових родовищ вуглеводнів. Встановлено: для 33 родовищ вуглеводнів залежність між градієнтом пластового тиску і глибиною залягання покладів; залежність між градієнтом пластового тиску і пластової температури; співвідношення між станом вуглеводнів і пластовими температурою та тиском. Доведено, що пластові температура і тиск разом є важливими чинниками, які суттєво впливають на фізичний стан вуглеводнів на глибині. Нафтовим, нафтогазовим, газовим і газоконденсатним родовищам встановлені межі змін градієнтів пластових тисків та величини пластової температури.
Genre Article
Topic пластові температури і тиск
Identifier Ляху, М. В. Виявлення залежності між фазовим станом скупчень вуглеводнів і пластовими температурою та тиском Південного нафтогазоносного регіону України / М. В. Ляху, Р. М. Ляху // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2010. - № 1. - С. 5-11.