Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив ремонтів газоперекачувальних агрегатів на основні економічні показники діяльності газотранспортних підприємств
 
Names Гораль, Л. Т.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Фізичне зношування основних засобів призводить до погіршення їх початкових властивостей та економічних показників експлуатації. Найбільша частка фінансових витрат для забезпечення безперебійного газопостачання припадає на ремонти основного і допоміжного обладнання компресорних станцій та лінійної частини магістральних газопроводів. Проведений аналіз вартості планово-попереджувальних ремонтів різних типів газоперекачувальних агрегатів, дозволив визначити, що найменш затратними є ремонти ГПА з електроприводом. Способом часткової участі та за допомогою кореляційно-регресійного аналізу визначено вплив техніко-організаційних чинників ремонту на собівартість і обсяг транспортування природного газу.
Genre Article
Topic зношування
Identifier Гораль, Л. Т. Вплив ремонтів газоперекачувальних агрегатів на основні економічні показники діяльності газотранспортних підприємств / Л. Т. Гораль // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2011. - № 1. - С. 131-136.