Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Про підвищення екологічної безпеки автомобільного транспорту
 
Names Мельник, В. М.
Козак, Ф. В.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract За останні роки процеси деградації ґрунтового покриву, обумовлені техногенним забрудненням важкими металами та іншими шкідливими компонентами підсилились і становлять велику небезпеку для ґрунтів. Рівень забруднення може істотно відрізнятися залежно від відстані до джерела забруднення та його
характеристик. Авторами змодельовано процес проникнення важких металів з відхідними газами двигуна внутрішнього згорання у ґрунт та одержано його математичне рівняння. Також здійснено експериментальну перевірку одержаного рівняння на розробленій експериментальній установці. В результаті авторами теоретично розв’язана задача проникнення сполук важких металів з відхідними газами двигуна внутрішнього згоряння у ґрунти та одержано рівняння, за яким можна визначити значення концентрації важких металів на необхідній глибині за відомих концентрацій компонентів на двох будь-яких глибинах l1 і l2, а також запропоновано спосіб утилізація сивушних масел, що дає змогу дещо знизити шкідливий вплив відхідних газів автомобільного транспорту на навколишнє середовище.
Genre Article
Topic утилізація
Identifier Мельник, В. М. Про підвищення екологічної безпеки автомобільного транспорту / В. М. Мельник, Ф. В. Козак // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2011. - № 1. - С. 143-147.