Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Критеріальний інструментарій створення та оцінювання змістовності математичних моделей власного капіталу нафтогазових підприємств
 
Names Василик, О. Б.
Сторож, Б. Д.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Запропоновано критеріальний інструментарій для побудови і тестування стохастичних моделей власного капіталу нафтогазових підприємств на основі системного аналізу причинно-наслідкових зв’язків і з урахуванням даних вітчизняних і зарубіжних компаній. Інструментарій охоплює критерії оцінювання економічної змістовності стохастичних моделей, структурну модель і структуру математичної моделі. Структурна модель є графічною ілюстрацією взаємодії джерел фінансування, факторів виробництва, фінансових потоків та екзогенних впливів на досліджуваний процес. Структура математичної моделі складається з 6 одночасових рівнянь, що пов’язують 15 ознак досліджуваного процесу, і є універсальною для підприємств галузі. Інструментарій сприятиме прискоренню та підвищенню якості моделювання.
Genre Article
Topic нафтогазове підприємство
Identifier Василик, О. Б. Критеріальний інструментарій створення та оцінювання змістовності математичних моделей власного капіталу нафтогазових підприємств / О. Б. Василик, Б. Д. Сторож // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2011. - № 2. - С. 51-55.