Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості оцінки ризиків аудиту нафтогазовидобувних підприємств
 
Names Кафка, С. М.
Сухін, Є. І.
Date Issued 2011 (iso8601)
Abstract Сучасний ризико-орієнтований підхід до методології аудиту передбачає оцінку проблемних сфер діяльності підприємства та визначення аудиторського ризику. Особливої актуальності проблема оцінки ризиків у аудиті набула в умовах економічної кризи, коли збільшилась ймовірність економічних негараздів підприємств та зріс суспільний інтерес до діяльності нафтогазовидобувної галузі економіки України.
Проаналізовано вимоги МСА 315 “Розуміння суб’єкта господарювання і його середовища, оцінка ризиків суттєвих викривлень”. Подальшого розвитку набули сучасні підходи до оцінки ризиків аудиту. Вказано на особливості діяльності нафтогазовидобувних підприємств України та оцінено їх вплив на ризики аудиторської перевірки. За результатами дослідження сформульовано основні наукові пропозиції щодо удосконалення методичних підходів розрахунку ризиків аудиту та запропоновано нові табличні форми для аудиту нафтогазовидобувних підприємств.
Genre Article
Topic аудиторський ризик,
Identifier Кафка, С. М. Особливості оцінки ризиків аудиту нафтогазовидобувних підприємств / С. М. Кафка, Є. І. Сухін // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2011. - № 3. - С. 83-87.