Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Обладнання для попередження відкладень асфальтосмолистих речовин, парафіну та піску
 
Names Копей, Б. В.
Кузьмін, О. О.
Онищук, С. Ю.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Монографія присвячена аналізу відкладень смолисто-парафінових утворень та солей, які призводять до збільшення навантаження на СШНУ, зменшення пропускної здатності труб та необхідності проведення підземних ремонтів, пов’язаних з депарафінізацією.
Отримані результати з негативного впливу піску, який міститься в продукції свердловин, що викликає абразивне зношування плунжерної пари і клапанних вузлів насоса, і як наслідок – виникає необхідність проведення тривалого і дорогого підземного ремонту свердловин. Удосконалено обладнання для попередження відкладень парафінів,
смол, солей та піску з використанням тривимірного моделювання та методу скінченних елементів. Запропоновано композитні покриття для насосних штанг, які зменшують відкладення парафінів, та оцінено їх ефективність при зміцненні штанг з дефектами.
Монографія призначена для спеціалістів з експлуатації нафтогазового обладнання, може бути корисною для студентів, магістрів та аспірантів відповідного профілю.
Genre Book
Identifier Копей, Б. В. Обладнання для попередження відкладень асфальтосмолистих речовин, парафіну та піску : монографія. Т. 3 : Нафтогазове обладнання / Б. В. Копей, О. О. Кузьмін, С. Ю. Онищук. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2014. - 216 с.