Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Проект експлуатації газового родовища з вмістом сірковоневих домішок
 
Names Мартинюк, Т. А.
Чернова, О. Т.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Економічна ситуація в нашій державі вимагає використання енергоносіїв, зокрема природного газу, що міститься в малих родовищах України, тому розробка малих родовищ є однією з першочергових завдань сьогодення. Але газ ряду малих родовищ України містить сірководневі домішки. Це зумовлює необхідність забезпечення захисту свердловини і, особливо, поверхневого обладнання від сірководневої корозії. Крім того, досить проблематичним є використання видобутого газу, адже його спалювання призводить до утворення сірчистих домішок в атмосфері і порушення екологічної безпеки регіону. Створення системи очищення
видобутого газу від сірководневої домішки спричинює зростання і без того високої собівартості видобутого газу. Окрім того, наявність системи очищення газу від сірководню не усуває проблеми його переробки сірководню. На великих родовищах доцільно видобувати з нього сірку, проте у випадках малих родовищ ще є нерентабельним.
Genre Article
Topic сірководневий газ
Identifier Мартинюк, Т. А. Проект експлуатації газового родовища з вмістом сірковоневих домішок / Т. А. Мартинюк, О. Т. Чернова // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2012. - № 2. - С. 123-127.