Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Пружно-деформований стан муфтового з'єднання обсадних труб з герметизуючим елементом у високотемпературних свердловинах
 
Names Яворський, В. М.
Чернова, М. Є.
Чернов, Б. О.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract Запропонована конструкція муфтового з’єднання обсадних та теплонагнітальних труб з герметизуючим елементом для забезпечення герметичності обсадних та теплонагнітальних колон за високих параметрів тиску і температур. Одержано аналітичні залежності для визначення контактних тисків і деформацій, які виникають на конічних ущільнюючих ділянках герметизуючого елемента і муфти під дією контактного внутрішнього тиску і температури. Визначено граничнодопустимі значення контактних тисків в герметизуючому вузлі з’єднання. Подано результати експериментальних досліджень натурних зразків обсадних труб на герметичність, які підтвердили високі експлуатаційні характеристики з’єднань з різьбою ОТТПГ.
Genre Article
Identifier Яворський, В. М. Пружно-деформований стан муфтового з'єднання обсадних труб з герметизуючим елементом у високотемпературних свердловинах / В. М. Яворський, М. Є. Чернова, Б. О. Чернов // Нафтогазова енергетика. - 2009. - № 1. - С. 41-44.