Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив характеру навантаження та робочого середовища на довговічність бурильних труб
 
Names Петрина, Д. Ю.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Експлуатаційні перевантаження часто призводять до утворення залишкової пластичної деформації
трубних сталей. Встановлено вплив пластичної деформації на величини модуля пружності Е і коефіцієнта поперечної деформації  сталей бурильних труб у складних умовах навантаження. Отримано зв’язок між зміною Е і . Дається якісне пояснення впливу наклепу з точки зору дислокаційної картини будови металів. Розглянуто проблеми, пов’язані зі зміною механічних характеристик трубних сталей. Показано, що пластична деформація досліджуваної сталі призводить до істотного викривлення початкової ділянки діаграми розтягу, а також зменшення модуля пружності та границі пропорційності. Одержано нові експериментальні дані про зміну характеристик циклічної тріщиностійкості трубних сталей залежно від сумісного навантаження та корозійних середовищ.
Стаття стосується результатів теоретичних і експериментальних досліджень втомних властивостей бурильних труб при таких екстремальних режимах буріння свердловин, як разові та циклічні перевантаження, наявність робочих середовищ і тріщин в конструкціях.
Genre Article
Topic бурильна колона
Identifier Петрина, Д. Ю. Вплив характеру навантаження та робочого середовища на довговічність бурильних труб / Д. Ю. Петрина // Нафтогазова енергетика. - 2012. - № 2. - С. 16-25.